Counting Sheep – tehnološki punk kabare za mlade

Premijerna izvedba; četvrtak 29. travnja 2021. KUM – kazalište u močvari / Klub Močvara

Counting Sheep je plesno-tehnološka predstava za mlade koja kroz prisutnu električnu gitaru i uvijek upaljenu kameru priča priču o zaljubljenoj tinejdžerki kojoj publika i izvođači zajedno moraju pomoći kako bi, kao u videoigri, savladala prepreke i sretno stigla do cilja. Vođena autorskim timom čiji članovi više nisu mladi, a od njihova tinejdžerstva u zbroju je prošlo jedno stoljeće, predstava dovodi u odnos dvije perspektive, dva pogleda na svijet – pogled onih koji su nekada svoj prkos pokazivali
kroz punk i grunge, i pogled onih koji to danas rade kroz trap. Kroz različite sobe i pojedinačne točke, predstava koketira s realnim i virtualnim prostorom, izvođačici daje potporu, ali joj i izmiče tlo pod nogama, istovremeno se boji umjetne inteligencije, kao što vjeruje u ljudsku empatiju, a posvećena je svim tinejdžerima – uvijek buntovnim, koji ne pristaju na kompromis, tada i sada. U jeku globalne pandemije, ona se na tematskoj razini pozicionira istovremeno kao kritika suvremenosti i kao lijek
protiv nje pritom se najviše oslanjajući na algoritme koji upravljaju našim snovima, maštanjima i svakodnevnim kretanjima. Naposljetku, Counting Sheep je predstava koja se razigrano nosi s prisutnošću tehnologije u društvu te poziva publiku i izvođače na društvenu odgovornost – prema predstavi i prema budućnosti.

Autorski projekt Attile Antala, Dore Kokolj, Anje Pletikosa i Lea Vukelića.
Režija i muzika: Attila Antal
Koreografija i ples: Dora Kokolj
Tekstovi i dramaturgija: Anja Pletikosa
Scenografija i animacija: Leo Vukelić

Fotografije za Klub Močvara: Jahvo Joža

Projekt je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH.

Zahvaljujemo Klubu Močvara, KUM – kazalištu u močvari i Pogonu – Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade na velikodušnoj potpori bez koje projekt ne bi bilo moguće ostvariti.

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com