J. Grimm / Tri praščića

Tri praščića jedna je od najpoznatijih dječjih priča današnjice. Govori o lijenosti, brzopletosti, lakomislenosti, a najvažnije o jednom zaboravljenom i iznova pronađenom zajedništvu i prijateljstvu.

Tri praščića jedna je od najpoznatijih dječjih priča današnjice. Govori o lijenosti, brzopletosti, lakomislenosti, a najvažnije o jednom zaboravljenom i iznova pronađenom zajedništvu i prijateljstvu.

“Majka svinja poslala je svoja tri praščića u svijet, da žive sami.Prvi praščić napravio je kuću od slame, ali je vuk samo puhnuo u nju i raspala se. Vuk je pojeo prvog praščića. Drugi praščić je napravio kuću od grančica, ali je vuk i nju otpuhao i pojeo drugog praščića. Treći praščić je marljivo radio i napravio kuću od cigli. Vuk je puhao i puhao, ali nije mogao srušiti. Pokušao je prevariti praščića i ući kroz dimnjak, ali je praščić, čuvši ga, naložio vatru i pristavio kotao pun kipuće vode. Vuk, ne sluteći što ga čeka, upada u kotao skuhavši se u kipućoj vodi.”
Posebnu draž ovoj predstavi daje njeno likovno oblikovanje – koristeći papir kao glavni materijal za izradu lutaka i scenografije naglašava se krhkost naših praščića koji se, uz puno muke, uspjevaju suprotstaviti velikom vuku u glumačkom uprizorenju.

Dramatizacija: Iva Lehunšek Panić
Režija: Leo Vukelić
Scenografija: Luka Vucić i L. Vukelić
Kostimografija: Iva-Matija Bitanga
Glazba(nastala prema pjesmi “Tko se boji vuka još”): Vlatko Panić

Igraju:

Nina Benović (Tri praščića)

Hrvoje Perc (Vuk)

Predstava je realizirana 2010. godine te je igrana na repertoaru kazališta do 2015. godine. U tom periodu odigrala je 30 izvedbi.

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com