ŠUMA OD PAPIRA (PLEŠE)

Kreativna radionica za djecu u grupama od 3-6 godina, 6-10 godina ili 10-14 godina starosti / cijeli osnovno školski uzrast „cross class“

Trajanje radionice: 60 minuta / 3 sata / cijeli dan / kontinuirano

Prostor: nije ograničen / potreban 220 V priključak

Materijal: rebrasti karton u roli, ljepenka, kartonski tuljci, konop, ljepljiva papirnata traka (2,5 cm / 5 cm širina), drvofiks, šarafi, metalna žica

Alat: Ubodna pila, škare, skalpel, kist, bušilica (voditelj)

 

 

ŠUMA OD PAPIRA jedna je od kreativnih radionica Tigar teatra nastala iz potrebe i želje njezinih članova  za ponovnom upotrebom iskorištenog papira i kartonske ambalaže koja nas sve više okružuje u svakodnevici. Također, izazovnim se postavlja i nikada završena potraga za karakterom i životom tih didaktički ne oblikovanih materijala, tog „otpada“.

 

ŠUMA OD PAPIRA potiče djecu na gledanje, uočavanje i prepoznavanje lica i likova, kreativno osmišljavanje i rješavanje pojedinih zadataka, konstrukcija ili kreacija, pričanje poznatih ili novih priča sa novo oblikovanim likovima. Papir, karton i samo ljepljiva traka mogu lagano transformirati ali i nadograditi dječje ideje.

 

ŠUMA OD PAPIRA odličan je poligon dječjeg istraživanja izrade i animacije lutaka, scenografije i kostimografije, ali i osvještavanja tijela, pokreta i koreografije kao jezika komunikacije. Taj maštoviti prostor dopušta i potiče spontane dječje minijature, te povezuje u otvorenu komunikaciju polaznike različitih uzrasta i interesa.

 

 

OPIS:

–       upoznavanje sa materijalima

–       zajednička izrada osnovne konstrukcije

–       samostalan radu uz voditelja

–       sklapanje u zajedničku cjelinu

–       animacija lutaka i scenografskih elemenata

–       kostimografski detalji

–       odabir ili stvaranje zvuka

–       osvještavanje prostora i proporcija, zajednička izvedba

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com