„Counting Sheep – Tehnološki pank kabare“ u Novosadskom pozorištu / Újvidéki Színház

U ponedeljak 4. oktobra će se održati premijera predstave „Counting Sheep – Tehnološki pank kabare“ u Novosadskom pozorištu / Újvidéki Színház od 19h. Drugo izvođenje će biti održano 5. oktobra na istom mestu, u 19h.

Ova multimedijalna predstava koja uključuje elemente savremenog plesa, kabarea i kombinuje virtuelno i realno je autorski projekat grupe umetnika iz Srbije i Hrvatske. Namera autorskog tima je bila da istraži scenske mogućnosti digitalnih medija, virtuelnog sveta socijalnih mreža i odnosa tinejdžera sa svetom koji ih okružuje i da tematizuje pojave i probleme kojima se mladi danas suočavaju. Autori su hteli da ponude ovom uzrastu koji je u našem pozorištu često zanemaren, ali i starijoj publici, jednu zabavnu, slojevitu, provokativnu i inovativnu predstavu.

COUNTING SHEEP

Tehnološki pank kabare

Autori predstave:

Attila Antal – koncept, režija, originalna muzika

Dora Kokolj – koreografija

Anja Pletikosa – dramaturgija

Leo Vukelić – scenografija, video

Tekstove su napisali, prepisali i improvizovali Anja Pletikosa, Attila Antal, Dora Kokolj i Leo Vukelić. U predstavi se koristi priča „Kosturka“ iz zbirke „Žene koje trče sa vukovima“ Klarise Pinkola Estes.

Igraju:

Dora Kokolj, Leo Vukelić, Attila Antal

Glasovi:

Nikša Marinović, Višnja Žugić, Rajna Vukelić

Produkcija:

Tigar Teatar, Zagreb

New Theatre Institute, Novi Sad

Udruženje dramskih umetnika Srbije

Realizaciju predstave u Novom Sadu su podržali:

Újvidéki Színház / Novosadsko pozorište, Novi Sad

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Realizaciju predstave u Zagrebu su podržali:

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

KUM- kazalište u Močvari

Pogon – Zagregački centar za nezavisnu kulturu

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com