Stopping Rockets / Radna bilježnica

…za one koji žele znati kako uspješno raditi, putovati i razumijevati…

O (NE)RAZUMIJEVANJU

Kada želimo uspostaviti kontakt s nekime tko ne govori naš jezik, uglavnom koristimo engleski. U idealnom slučaju znamo jezik te osobe, stoga u razgovoru natucamo ili pak tečno komuniciramo ono što želimo.

Kada osoba govori jezik koji ne znamo, a ne govori niti jedan koji znamo, trošimo 40-75% više energije da bismo uspostavili kontakt, ovisi o našim emotivnim i kognitivnim sposobnostima. Postotak je proizvoljan i dolazi iz jedinstvenog iskustva umjetničke koprodukcije Stopping Rockets.

Stopping Rockets je kazališna koprodukcija Tigar teatra i kompanije ma iz Tokya, Japan koja je trajala od 2017. do 2019. godine. Završila je sa uspješnim izvedbama i radionicama u Japanu te nekoliko przentacija projekta u Hrvatskoj. I ostao je osječaj intenzivnog perioda rada sa drugom kulturom, sa ljudima koji su drugačiji, ali su isti.

Iz tog razloga nastaje Radna bilježnica, mali podsjetnik na iskustvo, na događaje, koje smo proživjeli kroz tu suradnju. I kada radimo, i kada učimo, zapisujemo … u našu Radnu bilježnicu.

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com