Danilo Harms / Cirkus Šardam

Priča koja se prati na više razina-dok će djeca u predstavi naći zanimljive i šarene cirkuske likove prepune humora i vrckavih šala te uživati u akrobatskim vratolomijama koje oni čine, odrasli (a i odraslija djeca) će moći pratiti drugu razinu.

Cirkus Šardam je dinamična, duhovita i zabavna predstava koja miješa standardnu glumačku igru s materijalima i lutkama. Većina glumaca je čudna mješavina ljudi i lutaka koji u svojem šašavom, apsurdnom svijetu žive po nekim čudnim, nedefiniranim pravilima baš kao što djeca u svojoj mašti ponekad osmisle najnevjerojatnije, samo njima razumljive svjetove.

Premijerna izvedba 11. studenog 2006. godine u Centru za kulturu Trešnjevka.

Tekst: Danilo Harms

Prijevod: Zrinka Kušević

Režija: Mario Kovač i ansambl

Asistent režije: Ivana Kljajić

Scenografija, kostimografija i rekviziti: Iva-Matija Bitanga i Leo Vukelić

Autorska glazba: Hrvoje Nikšić i Sven Pavlović

Oblikovanje svijetla: Ivan Golić

Inspicijent: Damir Novosel

Glas čudovišta: Neven Aljinović

Igraju: Maja Kovač/Maja Katić, Zrinka Kušević, Ana Franjić/Iva Mihalić, Kristina Bajza/Nina Kurtela, Mario Kovač, Leo Vukelić

Predstava je sudjelovala na Festivalu cirkusa 2006. godine u Zagrebu, Festivalu smijeha u Istri 2007. godine, SLUK-u 2007. godine i Teatarfest Sarajevo 2007. godine.

Odigrano je 7 izvedbi.

http://www.zarez.hr/clanci/protiv-cirkuske-satre-kulturne-moci

https://www.matica.hr/vijenac/330/memories-bad-co-u-teatru-td-6926/

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com