Jens Sigsgaard / Pale sam na svijetu

Vrhunac cijele priče slijedi kada je Pale odjednom poželio da uz sebe ima i prijatelja. Uz pomoć vatrogasnih kola došao je do parka gdje se nekada igrao sa svojim prijateljima, ali tamo nije bilo nikoga.

Pale više nije sretan, nego tužan i usamljen dječak.

“Pale sam na svijetu” klasik je dječje književnosti, prepoznat i prepoznatljiv na svim kontinentima. Bavi se jednim od, djeci najzanimljivijih pitanja: “Što bi sve radio da sam sam na svijetu?”. Ova predstava kao monodrama (Dino Škare) prepričava cijelu priču iz prve ruke. Na pozornici igra samo jedan glumac… u pidžami, nema scenografije. Cjelokupan prostor opisan je mimom, scenskim pokretom, bogatom plastično postavljenom  rasvjetom i nevjerojatnim  Dininim glumačkim i glazbenim umijećem “BEAT BOX-a”.

Naš Pale je sam, no pruža i djeci da mu pomognu, da ispričaju upravo, što bi radili da su na njegovom mjestu, kako vide i prepoznaju svakodnevicu, kako trebaju interakciju i razgovor, kako i nije baš neka ideja “biti sam na svijetu”!

Tekst: Jens Sigsgaard
Dramaturgija i režija: Mario Kovač

Kostimografija: Iva-Matija Bitanga
Glazba: Dino More Tremens

Igra: Dino More

Predstava je premijerno izvedena 2008. godine i još je uvijek na repertoaru kazališa.

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com