Igor Rajki / Čarobnjak

NATKO (kroz tišinu hodnika): Propustite me vi nevidljivci hodnika! Prolazim samo do kuhinje. Ne želim vas uznemiriti! A sada, skladba za prašinu i puckajući parket!

Prije predstave obavezno oprati uši.

Čarobnjak je priča o dječaku Natku, strastvenom kompozitoru na namještaju i kućanskim aparatima. Tijekom jedne uobičajene nedjelje Natkovo muziciranje nailazi na otpor odraslih koji nisu u stanju razumjeti kako svi zvukovi koji nas okružuju imaju  mogućnost postati skladna melodija. Upravo zbog toga ne mogu ni čuti čarobnjaka koji strpljivo čeka pred vratima stana da mu netko otvori vrata.
Čarobnjak je predstava koja nas upućuje na to da svijet slušamo otvorenih ušiju. Ona je jedna pauza u Natkovoj skladbi za tišinu.
Prije predstave obavezno oprati uši.

Autor teksta : Igor Rajki

Režija: Dario Harjaček
Glazba: Frano Đurović
Scena i kostimi: Iva-Matija Bitanga

Igraju:

mama i baka – Vanja Matujec / Dunja Fajdić 

dječak Natko – Dunja Fajdić / Petar Atanasoski

otac i brat – Petar Atanasoski / Leo Vukelić

glas čarobnjaka: Dario Harjaček

Predstava je premijerno izvedena 2011. godine i bila je na repertoaru kazališta do 2018. godine.

Ukratko

Tigar teatar, osnovan je 2004. godine. Svoju prvu igrano lutkarsku predstavu za djecu i mlade “Priča o šarenoj divljoj svinji” producira odmah po osnivanju, prema tekstu Ide Loher i režiji Ive-Matije Bitange.

Do danas je Tigar teatar osmislio i napravio 15 profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade. U njima je sudjelovalo, ili sudjeluje, više od 40 različitih mladih autora; redatelja, likovnih umjetnika, glazbenika, glumaca i lutkara.

Leo
+385 98 970 3845
Iva
+385 98 912 6802
Ida
+385 98 914 1571
E-mail
teatartigar@gmail.com